Menjat Barcelona | Descobrim la gastronomia barcelonina

Apassionats de la gastronomia amb ganes de gaudir dels millors restaurants de Barcelona.

HomoSibaris, hi tornem

No ens importa repetir. De fet, quan un lloc ens agrada hi acostumem a tornar fins la sacietat, bé sigui sols, amb família o amics. A HomoSibaris ja hi vam ser fa unes setmanetes fent un tast de Buxton Brewery, dintre del marc del Barcelona Beer Festival. A part d’estar-hi a gust, volíem tornar i provar una altre faceta, les tapes que ofereixen.

No trobàvem el moment d’anar-hi, però aprofitant el pont i que havíem guanyat el tercer premi dels Jocs Birrals que organitzaven aquests sibarites, vam aprofitar per fer-hi una escapada.

Els Jocs Birrals consistien en fer un micro-relat de 240 caràcters parlant de la cervesa i Sant Jordi; la qüestió és que vam participar i ens va tocar una pinta de regal! Aquí us deixem el nostre micro-relat…res de l’altre món jejeje

Si a l’@HomoSibaris has anat, una sola cosa t’haurà passat: de la cervesa artesana t’hauràs enamorat.

Bé, anem al gra. Vam arribar i no vam trobar lloc a la terrassa, així que vam tirar cap dintre el local. Vam demanar un parell de pintes: una Gruit Wit, una cervesa tèrbola i de color groguenc, de gust suau, fresqueta, amb un puntet amargant i toc cítric; també vam provar una Holz Sex&Pils, amb color més groc però un pèl més taronjós, amb la qual ens vam trobar amb una birra de gust més intens i fort, i un pèl amarg.

Per menjar vam demanar 4 tapes. Vam començar amb uns nachos amb formatge i guacamole. Aquest últim molt fresc i bo.

Després van venir les Croquetes de la Marta, unes de botifarró amb poma i les altres de porro amb trompetes de la mort. Molt denses en quantitat i gust, sobretot les primeres. A més a més, es notava perfectament el gust dels ingredients; molt bones!

També vam provar unes braves, fetes amb patates bullides tallades en forma de mitja lluna. Les salses, que es presentaven sense barrejar, eren prou bones i pràcticament no picaven.

Vam acabar amb una taula de formatge sorprenents. Quan vam ser a HomoSibaris pel tast de Buxton ja ens van sorprendre maridant les cerveses amb dos formatges excel·lents, i aquesta vegada no va ser menys. Tots els formatges que presenten són artesanals, una meravella pels fans dels formatges. Hi havia els següents:

  • Ros d’Eroles. Fet per Mas d’Eroles amb llet crua de vaca. Un formatge intens de sabor però suau, els cos és de color ós (un pel groc), amb algun foradet i tirant a cremós. La crosta taronjosa i un pèl seca. Un formatge molt bo i que pot agradar a pràcticament tothom.
  • Idiazaval natural. Aquest formatge asturià de la D.O. amb el mateix, està fet amb llet crua d’ovella. Té la crosta dura de color groc, i el cos amb un groc una mica més pàlid, consistent (amb un punt duret) i sense forats. El seu gust és persistent i instens, però sense amargor i sense ser excessivament suau.
  • Brisat. Aquest formatge especial també és fet per Mas d’Eroles, amb llet crua de vaca. La pasta és color ós amb ulls petits i irregulars i textura seca. El seu gust no excessivament és fort, però és marcat i amb records a celler de vi degut a la composició de la seva crosta. Aquesta és rentada amb lies de vi negre (de Vinya l’Hereu, D.O. Costers del Segre), i al final queda una mena d’arrebossat amb la brisa (d’aquí ve el nom) d’aquest vi.
  • Puigpedrós. És un formatge fer pel Molí de Ger, amb llet crua de vaca de la Cerdanya. La pell és rentada i de color taronja, el que influeix en el gust intens, amb un puntet fort i notes florals que té el formatge. La textura del cos és semidura i de color ós/grogós.
  • Casín. Aquest formatge està fet a Austúries per Casín el Nuevo Mundo. El seu cos és groguenc i un pèl pastós, i amb un gust fort i molt particular; no és com un roquefort o un blau, . Està fet amb llet crua de vaca casina. Aquest no és un formatge que pugui agradar a tothom.

La presentació de tots els plats era acurada i realment vam gaudir del menjar. És un lloc 100% recomanable si voleu provar cerveses artesanes i de qualitat i acompanyar-les amb un bon menjar. Això si, no vam poder fer allí el cafè.

Esperem que acabeu de gaudir d’aquest pont (el que heu tingut la sort de tenir-ne… nosaltres no hem sigut afortunats en aquest sentit), nosaltres intentarem treure el cap pel TdTapes. Ens veiem el dilluns!

BON PROFIT!!!

Anterior

Timesburg: grans hamburgueses

Siguiente

RECOMANACIÓ EXPRÉS: Zahara Cocktail Club

  1. Nosaltres segurament vindrem aquest cap de setmana també a “recollir” el nostre premi!!

Deja un comentario

Creado con WordPress & Tema de Anders Norén

Vols estar al dia de les novetats de Menja't Barcelona?
Inscriu-te a la nostra Newsletter!
No cedirem les teves dades a ningú.