Un dels llançaments més esperats d’aquesta primera meitat de  2016 ha estat Viñas d’Anna Flor de Rosa, el primer vi rosat en la història de la marca Codorníu.

viñas anna_codorniu

Després de l’èxit aconseguit amb Vinyes d’Anna Blanc de Blancs -el seu primer vi blanc presentat l’any passat-, Codorniu fa un pas més enllà i sorprèn amb un suggerent i estructurat rosat elaborat a força de Pinto Noir i Trepat.

Com moltes altres marques, Codorniu pensa en tres tipus de públics per aquest vi:

 • En primer lloc, en els joves com propulsors del seu creixement, oferint-los-hi propostes que satisfacin els seus gustos.
 • En segon lloc, el perfil femení -encara que en general les dones consumeixen menys vi que els homes- és l’autèntic amant dels rosats.
 • Finalment, els nous consumidors de vins són més susceptibles a les tendències del moment i receptius amb l’oferta existent.

IMG_6201

Vinyes d’Anna flor de Rosa s’elabora amb el most flor que flueix sense premsar el raïm. L’empresa familiar més antiga d’Espanya, històricament lligada a l’elaboració de cava, dóna així un nou pas cap al seu objectiu estratègic: oferir als consumidors de Codorníu nous moments de consum.

Vinyes d’Anna Flor de Rosa és un vi rosat d’alta gamma i entrada fresca, ple de matisos suggerents i estructura. Elaborat amb les varietats Pinot Noir i Trepat, combina suaus aromes de cirera, maduixa i gerd i notes de vainilla del seu pas per roure. És un vi gastronòmic per excel·lència, ideal per degustar -entre 8 i 10º- amb tot tipus de tapes, plats de peix blau, arrossos, pastes, amanides de llegums, verdures i, fins i tot, amb carns d’au com la codorniu o el faisà.

La seva tècnica d’elaboració n’és una autèntica peculiaritat. Després de la verema -nocturna per conservar aromes i evitar oxidacions-, s’extreu most llàgrima, que flueix sense premsar de forma mecànica dels raïms pel seu propi pes i gravetat. Un delicat procés del qual s’obtenen vins de gran qualitat, fins, elegants, frescos i aromàtics.

Amb el llançament de Vinyes d’Anna Flor de Rosa, Codorníu consolida la seva aposta pels vins amb marca pròpia i se suma a la tendència d’aquesta primavera-estiu dels “rosa quars”. 

Què us sembla prendre-la amb pasta fresca farcida de nous i gorgonzola amb salsa de trufa?

IMG_6199

Vinyes d’Anna Flor de Rosa

 • Coupatge: Pinot noir i trepat
 • Grau Alcohòlic: 10% vol.
 • Nota de cata
  • Vistavermell picota pàl·lid i brillant
  • Nas: aromes afruitats, maduixes, cireres,vainilla i algun toc del roure de les barriques
  • Bocaenèrgic, notes afruitades, maduixes, dolç, elegant i fresc.
 • Maridatge: plats de peix blau, arrossos, pastes, amanides,… Ideal per prendre a copes amb tot tipus de tapes.
 • Preu de venda recomanat: 8,5€

 

BON PROFIT!!!