Tornen les cates a El Petit Celler de la mà d’una curada selecció de vins de Jerez.

El Petit Celler va reprendre les cates començant amb una interessant lliçó d’Antonio Lopo -reputat sommelier- sobre vins de Jerez.

És cert que hi ha un gran desconeixement sobre els vins de Jerez, i més si ens centrem en la gent jove, però això no vol dir que no hi hagi inquietud o, ni de bon tros, manca de sensibilitat per entendre i beure aquests vins. Ens hi acostem una mica més?

Si pensem en Jerez, i els pobles del seu voltant, ens trobem amb una zona que ens evoca llum, aromes de la serra, brisa de mar o aigua salada. Imagineu-vos tot això recollit en els seus vins.

El primer dels grans secrets dels vins de Jerez és la seva situació geogràfica i el seu clima privilegiat. Si a aquest hi sumem un procés d’elaboració únic, diferent, totalment biològic i natural, el resultat és màgic.

Durant el tast a El Petit Celler, es va profunditzar en dos dels tipus de vins que Jerez que podem trobar: les manzanillas i els finos.

IMG_0988

Manzanillas

Les manzanillas són vins de color normalment palla, i secs i lleugers al paladar. Les seves particulars característiques són el resultat d’un procés singular de criança sota del velo de flor i del microclima dels cellers de Sanlúcar de Barrameda.

Durant el tast es van presentar dos manzanillas de les Bodegas Juan Piñero:

  • Manzanilla Maruja (D.O. Manzanilla – Sanlúcar de Barrameda): de color daurat, molt mineral i fresca. Podria casar perfectament amb peix, marisc o embutits.
  • Manzanilla Pasada Maruja (D.O. Manzanilla – Sanlúcar de Barrameda): cal donar-li temps. Al primer glop, pot semblar massa potent, àcida, però quan porta una estona a la copa canvia… És perfectament imaginable amb un arròs, però també amb marisc o peixos.

Finos

El finos es caracteritzen pel seu color groc palla, es pren fred però és sec al paladar, suau i lleuger. Les seves especials característiques són resultat del seu procés particular de criança exclusiva sota velo de flor.

Durant el tast es van provar:

  • Fino en rama, Urium (D.O. Jerez, Xérès, Sherry): de color daurat pàl·lid i brillant. La seva aroma és delicada, amb records al llevat i herbes. En boca és lleuger, suau i molt sec. Dóna una bona sensació de frescor. Perfecte per prendre amb aperitius o tapes, com el magnífic pernil de gla 5J – Sánchez Romero Carvajal Jabugo que acompanya els vins aquell vespre. Peixos i mariscos seran també els seus acompanyants ideals.

IMG_0991

  • La Panesa, Emilio Hidalgo (D.O. Jerez, Xérès, Sherry): té un color daurat més intens que l’anterior. La seva aroma és ametllada, i lleugera i seca al paladar. Un vi ideal per prendre amb tot tipus d’ibèrics, però la seva versatilitat fa que a més a més maridi la perfecció amb arrossos o peixos.

IMG_0993

Pròximes cates a El Petit Celler

Durant les pròximes setmanes  i mesos, a El Petit Celler es podrà gaudir des de cates més tècniques a d’altres més originals: algunes es lligaran a la cultura, amb escriptors o petites obres de teatre; i també es fusionaran amb experiències gastronòmiques, combinant els tast de vins amb la d’altres productes com per exemple els formatges.

 

BON PROFIT!!!

Resum
Títol del post
Tasts a El Petit Celler
Descripció
Tornen les cates a El Petit Celler de la mà d'una curada selecció de vins de Jerez.
Autor
Editor
Menja't Barcelona